Toitlustusteenindus - 1,5 a (sessioonõpe)

ESITA AVALDUSlink opens on new page

Õppekava Toitlustusteenindaja
Õppeliik 4. taseme kutseõpe
Õppevorm Mittestatsionaarne õpe
Eeltingimused Põhiharidus
Õppeaeg 1,5 aastat
Vastuvõtt 01.04 - 11.08.2024
Eriala lühitutvustus
Toitlustusteenindaja õppe käigus omandatakse oskused ette valmistada teenindusprotsessi, seades valmis serveerimiseks vajalikud vahendid, võtta vastu kliendid, esitleda tooteid ja teenuseid, nõustada kliente ning võtta vastu tellimusi. Toitlustusteenindaja valmistab ja serveerib erinevaid lihtsamaid toite vastavalt klientide vajadustele ja soovidele. Toitlustusteenindaja on oma töös korrektne, täpne, puhas ja töötab meeskonnas, suhtleb klientidega sõbralikult, lähtuvalt heast tavast. Toitlustusteenindaja töötab toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes (restoran, kohvik, pubi, baar, ööklubi, klubi jm).
Õppekorraldus

Õpe toimub sessioonidena, E-R kord kuus vastavalt õppetöögraafikule. Õppeaja jooksul tuleb sooritada praktika 36EKAP (117 tööpäeva). Täpsed päevad ja õppenädalad saab esimesel koolipäeval üle vaadata ja vajadusel muuta vastavalt enamuse soovidele grupis, oleme paindlikud. 

Õppesisu

  • Toitlustusvaldkonna õpingute alused
  • Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
  • Toitlustusteeninduse alused
  • Toitlustuse alused
  • Toiduvalmistamise alused
  • Joogiõpetus
  • Restoraniteenindus
  • Catering
  • Praktika
  • Valikõpingud
  • Õpingute käigus saab ettevalmistuse, et sooritada kelneri, EKR 4. taseme kutseeksami

 

Õppe- ja rakenduskavad
Toitlustusteeninduse eriala õppekavalink opens on new page ja rakenduskavadlink opens on new page.
Meie pakume
Kaasaegseid õpitubasid ja mitmekülgset keskkonda sündmuste ja tähtpäevade korraldamisel. Võimalus on saada ettevalmistus oma ettevõtte loomiseks. Õppeperioodi ajal on võimalik ööbida kooli kaasaegses õpilaskodus. Võimalus õppetoetuseks. Vaba aega saab sisustada sportimise ja erialaringide tegevustega. 
Teilt ootame
Huvi  ja soovi töötada meie meeskonnas, head stressitaluvust, korrektsust, puhtust ja positiivset suhtumist. Vajalik on hea füüsiline tervis ja vastupidavus. Kutse eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal. Töö võib olla periooditi pingeline.
Pärast kooli
Ootavad sind tööle toitlustusettevõtted (suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte) kogu Euroopa Liidus sinu uute ideede ja heade oskustega, mida oled omandanud erialal. Kelneri ametikohalt on võimalik edasi areneda vahetusevanemaks, vanemkelneriks või teenindusjuhiks. 
Kontakt
Published 01.02.2024. Last changed 09.04.2024.