Vastuvõtt

Erialad

VIKK pakub õppimisvõimalusi igas vanuses ja haridusega õppida soovijale. Tule ja õpi õige amet õiges valdkonnas:

  • IT-õpe;
  • kokaõpe;
  • teenindusõpe;
  • autoõpe;
  • metalliõpe;
  • ehitusõpe;
  • mööblirestauraatori õpe;
  • elektriõpe;
  • kutsevaliku õpe.

Meie koolis õpetatavaid erialasid toetab ka Töötukassa programm "Tööta ja õpi!".  Tutvu toetuse saamise tingimustega SIIN.

Vaata VIKKi virtuaaltuuri SIIT.


Abikokk - 1 a (statsionaarne töökohapõhine õpe)

ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaegVastuvõtt
ÕppeliikkutseõpeÕppevormstatsionaarne töökohapõhine õpeEeldus alustamisekspõhihariduse nõudetaÕppeaeg1 aastaVastuvõttTasemeõppesse vastuvõtt ainult koostöös tööandjaga töökohapõhisesse õppevormi

Õppe- ja rakenduskavad

Abikoka eriala õppekava ja rakenduskava

Eriala lühitutvustus

Abikoka põhitööks on aidata kokka erinevate külmade ja soojade roogade ning jookide valmistamisel ja serveerimisel. Abikokk käitleb toorainet ja toitu säästlikult ning  valmistab toitu vastavalt koka juhendamisele. Abikokk töötab toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes: suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte.

Õppesisu

  • Majutamise ja toitlustamise valdkonna alused
  • Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas 
  • Toitlustamise alused, nõudepesu, puhastamine ja koristamine
  • Teeninduse alused
  • Abikoka praktilise töö alused
  • Lõpueksam
  • Abikoka praktika 
  • Õpingute käigus saab õppija ettevalmistuse, et sooritada abikokk EKR 3. taseme kutseeksam.

Meie pakume

kaasaegseid õpitubasid ja mitmekülgset keskkonda sündmuste ja tähtpäevade korraldamisel. Õpitubades on võimalus käsitleda toidutooret, abistada kokka toitude valmistamisel ning serveerimisel, mille tulemusel õppija saab planeerida edaspidist tööd toitlustusettevõttes. Õppeperioodi ajal võimalik ööbida kooli kaasaegses õpilaskodus. 

Teilt ootame

huvi  ja soovi töötada meie meeskonnas, rutiiniga toimetulekut, korrektsust, puhtust ja positiivset suhtumist. Vajalik on hea füüsiline tervis ja vastupidavus. Kutse eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal. Töö võib olla periooditi pingeline.

Pärast kooli

ootavad sind tööle toitlustusettevõtted Euroopa Liidus uute ideede ja heade oskustega, mille oled erialal omandanud. Eriala lõpetanu võib töötada toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes nagu restoran, kohvik, söökla, baar, kiirtoitlustusettevõte, suurköök, catering-ettevõte jms. Abikoka ametikohalt on võimalik edasi õppida kokaks.

Tiina Tambet