Abikokk - 1 a (statsionaarne töökohapõhine õpe)
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg | Vastuvõtt |
Õppeliikkutseõpe | Õppevormstatsionaarne töökohapõhine õpe | Eeldus alustamisekspõhihariduse nõudeta | Õppeaeg1 aasta | VastuvõttTasemeõppesse vastuvõtt ainult koostöös tööandjaga töökohapõhisesse õppevormi |
Õppe- ja rakenduskavad
Abikoka eriala õppekava ja rakenduskava
Eriala lühitutvustus
Abikoka põhitööks on aidata kokka erinevate külmade ja soojade roogade ning jookide valmistamisel ja serveerimisel. Abikokk käitleb toorainet ja toitu säästlikult ning valmistab toitu vastavalt koka juhendamisele. Abikokk töötab toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes: suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte.
Õppesisu
- Majutamise ja toitlustamise valdkonna alused
- Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
- Toitlustamise alused, nõudepesu, puhastamine ja koristamine
- Teeninduse alused
- Abikoka praktilise töö alused
- Lõpueksam
- Abikoka praktika
- Õpingute käigus saab õppija ettevalmistuse, et sooritada abikokk EKR 3. taseme kutseeksam.
Meie pakume
kaasaegseid õpitubasid ja mitmekülgset keskkonda sündmuste ja tähtpäevade korraldamisel. Õpitubades on võimalus käsitleda toidutooret, abistada kokka toitude valmistamisel ning serveerimisel, mille tulemusel õppija saab planeerida edaspidist tööd toitlustusettevõttes. Õppeperioodi ajal võimalik ööbida kooli kaasaegses õpilaskodus.
Teilt ootame
huvi ja soovi töötada meie meeskonnas, rutiiniga toimetulekut, korrektsust, puhtust ja positiivset suhtumist. Vajalik on hea füüsiline tervis ja vastupidavus. Kutse eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal. Töö võib olla periooditi pingeline.
Pärast kooli
ootavad sind tööle toitlustusettevõtted Euroopa Liidus uute ideede ja heade oskustega, mille oled erialal omandanud. Eriala lõpetanu võib töötada toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes nagu restoran, kohvik, söökla, baar, kiirtoitlustusettevõte, suurköök, catering-ettevõte jms. Abikoka ametikohalt on võimalik edasi õppida kokaks.
Tiina Tambet
Viimati muudeti:18.05.2023