Kelner - 0,5 a (sessioonõpe)
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg | Tase | Vastuvõtt |
Õppeliikkutseõpe | Õppevormmittestatsionaarne õpe | Eeldus alustamisekspõhiharidus | Õppeaeg5 kuud | Tase4 | Vastuvõttkuni 13.08.2023 |
Õppe- ja rakenduskava
Kelneri eriala õppekava ja rakenduskava
Mittestatsionaarne õpe toimub kord kuus sessioonina, reeglina E-R 8.10 - 16.35 vastavalt õppetöögraafikule sh tuleb sooritada ettevõttepraktika 10 EKAP (32,5 tööpäeva).
Eriala lühitutvustus
Kelneri õppe käigus omandatakse oskused ette valmistada teenindusprotsessi, seades valmis serveerimiseks vajalikud vahendid, võtta vastu ja nõustada kliente, esitleda tooteid ja teenuseid ning võtta vastu tellimusi. Kelner valmistab jooke ning serveerib toite ja jooke, suhtleb klientidega sõbralikult, lähtuvalt heast tavast. Teenindusprotsessi lõpetamisel arveldab klientidega, küsib tagasisidet ja saadab kliendid ära positiivset kliendikontakti hoides. Vastutab teenindusprotsessi toimimise eest, töötab meeskonnas ja juhendab abikelnerit. Tunneb ettevõtte tooteid ja teenuseid. Kelner on klienditeenindaja, kes töötab toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes (restoran, kohvik, pubi, baar, ööklubi, klubi jm).
Õppesisu
- Majutamise ja toitlustamise valdkonna alused
- Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
- Toitlustuse alused
- Toitlustusteeninduse alused
- Joogiõpetus I ehk mittealkohoolsed joogid
- Joogiõpetus II ehk alkohoolsed joogid
- Restoraniteenindus
- Catering ja peolaudade teenindus
- Restoraniteeninduse praktika
- Õpingute käigus saab ettevalmistuse, et sooritada kelner EKR 4. taseme kutseeksam.
Meie pakume
kaasaegseid õpitubasid ja mitmekülgset keskkonda sündmuste ja tähtpäevade korraldamisel. Sessioonide ajal võimalik ööbida kooli õpilaskodus. Vaba aega võimalik sisustada sportimise ja erialaringide tegevustega.
Teilt ootame
huvi ja soovi töötada meie meeskonnas, head stressitaluvust, korrektsust, puhtust ja positiivset suhtumist. Kasuks tuleb eri etikettide tundmine, keelteoskus, arvutikasutusoskus ning kommunikatsioonivahendite tundmine. Kutse eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal. Töö võib olla periooditi pingeline.
Pärast kooli
ootavad sind tööle toitlustusettevõtted Euroopa Liidus uute ideede ja heade oskustega, mille oled omandanud erialal. Kelneri ametikohalt on võimalik edasi areneda näiteks vahetusevanemaks, ülemkelneriks, sommeljeeks või teenindusjuhiks.
Tiina Tambet
Viimati muudeti:18.05.2023