Vastuvõtt

Erialad

VIKK pakub õppimisvõimalusi igas vanuses ja haridusega õppida soovijale. Õppida saab metallitööd, puiduerialasid, kokandust, teenindust, autondust, auto- või bussijuhtimist, ehitust, elektrikuks, hoonete tehnosüstemide ehitust, pehmemööbli valmistamist, mööbli-, puit- ja kivihoonete restaureerimist - valida on 35 eriala hulgast.

Vaata VIKKi virtuaaltuuri SIIT.

Eesti kvalifikatsiooniraamistiku (EKR) järgi saab VIKKis sõltuvalt valikust omandada 2., 3., 4. ja 5. taseme kutse.

Vaata https://www.kutsekoda.ee/et/kvalifikatsiooniraamistik/ekr_tutvustus

Õppida on võimalik statsionaarses (päevane õpe), mittestatsionaarses (kaugõpe) või töökohapõhises õppes. Õppimisvõimalused on ka haridusliku erivajadusega õppijale, vaegkuuljatele.

Täpsem selgitus asub iga eriala kirjelduse juures.

Kokk

ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaegTase
Õppeliik kutsekeskharidusÕppevormstatsionaarne koolipõhine õpeEeldus alustamisekspõhiharidusÕppeaeg3 aastatTase4
ÕppeliikkutseõpeÕppevormsessioonõpeEeldus alustamisekskeskharidusÕppeaeg2 aastatTase4

ESITA AVALDUS

Õppesisu

  • Majutamise ja toitlustamise valdkonna alused
  • Karjääri planeerimine ja ettevõtluse alused
  • Toitlustuse alused
  • Teeninduse alused
  • Abikoka praktilise töö alused
  • Toiduvalmistamine
  • Koka praktiline töö (sh lõpueksam)
  • Abikoka praktika
  • Kokatöö praktika

Meie pakume

kaasaegseid õpitubasid ja mitmekülgset keskkonda sündmuste ja tähtpäevade korraldamisel. Meie juurde õppima asunud noor spetsialiseerub restoranikokaks. Valikõpingute kaudu on võimalus õppida ka joogiõpetust ning süvendatult pagari- ja kondiitritööd, võimalus saada ettevalmistus oma ettevõtte loomiseks. Õpingute lõpus sooritatakse koka EKR 4. taseme kutseeksam. Õppeperioodi ajal võimalik ööbida kooli kaasaegses õpilaskodus. Vaba aega saab sisustada sportimise ja erialaringide tegevustega.

Teilt ootame

huvi  ja soovi töötada meie meeskonnas, head stressitaluvust, korrektsust, puhtust ja positiivset suhtumist. Kasuks tuleb arenenud ilumeel ning hea värvi-, maitse- ja lõhnataju. Vajalik on hea füüsiline tervis ja vastupidavus. Kutse eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal. Töö võib olla periooditi pingeline.

Pärast kooli

ootavad sind tööle toitlustusettevõtted (suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte) kogu Euroopa Liidus sinu uute ideede ja heade oskustega, mida oled omandanud erialal. Koka ametikohalt on võimalik edasi areneda näiteks vahetusevanemaks, peakokaks või köögi juhatajaks.

Tiina Tambet