Vastuvõtt

Erialad

VIKK pakub õppimisvõimalusi igas vanuses ja haridusega õppida soovijale. Valida on:

  • metalli- või puidutööd;
  • kokandus, teenindus, puhastusteenindus;
  • autohooldus- ja remont, auto- või bussijuhtimine;
  • ehitus- ja elektritööd, hoonete tehnosüsteemide ehitus;
  • puit- ja kivihoonete restaureerimine; 
  • pehmemööbli valmistamine ja restaureerimine.

Meie koolis õpetatavaid erialasid toetab ka Töötukassa programm "Tööta ja õpi!".  Tutvu toetuse saamise tingimuste SIIN.

Vaata VIKKi virtuaaltuuri SIIT.


Kokk

ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaegTasevastuvõtt
Õppeliik kutsekeskharidusÕppevormstatsionaarne koolipõhine õpeEeldus alustamisekspõhiharidusÕppeaeg3 aastatTase4vastuvõttkuni 26.06.2022
ÕppeliikkutseõpeÕppevormmittestatsinaarne õpeEeldus alustamisekspõhiharidus Õppeaeg2 aastatTase4vastuvõttõppegruppi ei avata

ESITA AVALDUS:

Mittestatsionaarne õpe toimub kord kuus sessioonina, reeglina E-R 8.10 - 16.35 vastavalt õppetöögraafikule. 

Õppe- ja rakenduskavad

Mittestatsionaaese õppe õppekava ja rakenduskava

Statsionaarse koolipõhise kutsekeskharidusõppe õppekava ja rakenduskava

Koka põhitööks on erinevate külmade ja soojade roogade ning jookide valmistamine ja serveerimine  etteantud retseptide alusel.  Kokk käitleb toorainet ja toitu säästlikult ning  valmistab toitu vastavalt klientide vajadustele. Kokk on oma töös korrektne, täpne, puhas ja töötab meeskonnas. Kokk vastutab oma töö tulemuse ja kliendi rahulolu eest.

Kokk töötab toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes: suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte. 

Õppesisu

  •    Toitlustusvaldkonna õpingute alused
  •    Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
  •    Toitlustamine
  •    Menüü planeerimine
  •    Praktiline töö suurköögis
  •    Menüü koostamine ja kalkulatsioon
  •    Toiduvalmistamine, nõudepesu, puhastamine ja koristamine
  •    Praktiline töö restoranis
  •    Praktika
  •    Valikõpingud

Meie pakume

kaasaegseid õpitubasid ja mitmekülgset keskkonda sündmuste ja tähtpäevade korraldamisel. Võimalus on saada ettevalmistus oma ettevõtte loomiseks. Õpingute lõpus sooritatakse koka EKR 4. taseme kutseeksam. Õppeperioodi ajal on võimalik ööbida kooli kaasaegses õpilaskodus. Võimalus stipendiumiks. Vaba aega saab sisustada sportimise ja erialaringide tegevustega.

Teilt ootame

huvi  ja soovi töötada meie meeskonnas, head stressitaluvust, korrektsust, puhtust ja positiivset suhtumist. Kasuks tuleb arenenud ilumeel ning hea värvi-, maitse- ja lõhnataju. Vajalik on hea füüsiline tervis ja vastupidavus. Kutse eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal. Töö võib olla periooditi pingeline.

Pärast kooli

ootavad sind tööle toitlustusettevõtted (suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte) kogu Euroopa Liidus sinu uute ideede ja heade oskustega, mida oled omandanud erialal. Koka ametikohalt on võimalik edasi areneda näiteks vahetusevanemaks, peakokaks või köögi juhatajaks.

Tiina Tambet