Kokk - 2 a (sessioonõpe)
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg | Tase | Vastuvõtt |
Õppeliikkutseõpe | Õppevormmittestatsionaarne õpe | Eeldus alustamisekspõhiharidus | Õppeaeg2 aastat | Tase4 | Vastuvõttkuni 13.08.2023 |
Õppe- ja rakenduskavad
Koka eriala õppekava ja rakenduskava
Mittestatsionaarne õpe toimub kord kuus sessioonina, reeglina E-R 8.10 - 16.35 vastavalt õppetöögraafikule sh tuleb sooritada ettevõttepraktika 36 EKAP (117 tööpäeva).
Eriala lühitutvustus
Tahad hästi süüa - õpi kokaks! Kokaõppe käigus saab oskused valmistada erinevaid külmi ja sooje roogi ning jooke etteantud või ise väljamõeldud retseptide alusel ja neid serveerida. Kokk käib tooraine ja toiduga säästlikult ümber ning valmistab toitu vastavalt klientide soovidele - kokk vastutab hästi tehtud maitsva toidu eest! Kokk saab tööd toitlustust pakkuvas ettevõttes: suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte. Kokana saad valmistada head ning paremat ka oma perele!
Õppesisu
- Toitlustusvaldkonna õpingute alused
- Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
- Toitlustamine
- Menüü planeerimine
- Praktiline töö suurköögis
- Menüü koostamine ja kalkulatsioon
- Toiduvalmistamine, nõudepesu, puhastamine ja koristamine
- Praktiline töö restoranis
- Praktika
- Valikõpingud
- Õpingute käigus saab ettevalmistuse, et sooritada kokk EKR 4. taseme kutseeksam.
Meie pakume
kaasaegseid õpitubasid ja mitmekülgset keskkonda sündmuste ja tähtpäevade korraldamisel. Võimalus on saada ettevalmistus oma ettevõtte loomiseks. Õppeperioodi ajal on võimalik ööbida kooli kaasaegses õpilaskodus. Vaba aega saab sisustada sportimise ja erialaringide tegevustega.
Teilt ootame
huvi ja soovi töötada meie meeskonnas, head stressitaluvust, korrektsust, puhtust ja positiivset suhtumist. Kasuks tuleb arenenud ilumeel ning hea värvi-, maitse- ja lõhnataju. Vajalik on hea füüsiline tervis ja vastupidavus. Kutse eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal. Töö võib olla periooditi pingeline.
Pärast kooli
ootavad sind tööle toitlustusettevõtted (suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte) kogu Euroopa Liidus sinu uute ideede ja heade oskustega, mida oled omandanud erialal. Koka ametikohalt on võimalik edasi areneda näiteks vahetusevanemaks, peakokaks või köögi juhatajaks.
Tiina Tambet
Viimati muudeti:18.05.2023