Toitlustusteenindus - 3 a (UUS!)
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg | Tase | Vastuvõtt |
Õppeliikkutsekeskharidus | Õppevormstatsionaarne koolipõhine õpe | Eeldus alustamisekspõhiharidus | Õppeaeg3 aastat | Tase4 | VastuvõttLisavastuvõtt kuni 13.08 |
Õppe- ja rakenduskavad
Toitlustusteeninduse eriala õppekava ja rakenduskava
Eriala lühitutvustus
Toitlustusteenindaja õppe käigus omandatakse oskused ette valmistada teenindusprotsessi, seades valmis serveerimiseks vajalikud vahendid, võtta vastu kliendid, esitleda tooteid ja teenuseid, nõustada kliente ning võtta vastu tellimusi. Toitlustusteenindaja valmistab ja serveerib erinevaid lihtsamaid toite vastavalt klientide vajadustele ja soovidele. Toitlustusteenindaja on oma töös korrektne, täpne, puhas ja töötab meeskonnas, suhtleb klientidega sõbralikult, lähtuvalt heast tavast. Toitlustusteenindaja töötab toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes (restoran, kohvik, pubi, baar, ööklubi, klubi jm).
Õppesisu
- Majutamise ja toitlustamise valdkonna alused
- Toitlustuse alused
- Toitlustusteeninduse alused
- Toiduvalmistamise alused
- Joogiõpetus I ehk mittealkohoolsed joogid
- Restoraniteenindus
- Catering ja peoteenindus
- Joogiõpetus II ehk alkohoolsed joogid
- Toitlustusteeninduse praktika
- Abikelneri praktika
- Restoraniteeninduse praktika
- Lõpphindamine
- Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
- Üldõpingud
- Õpingute käigus saab ettevalmistuse, et sooritada kelner EKR 4. taseme kutseeksam.
Meie pakume
kaasaegseid õpitubasid ja mitmekülgset keskkonda sündmuste ja tähtpäevade korraldamisel. Võimalus on saada ettevalmistus oma ettevõtte loomiseks. Õppeperioodi ajal on võimalik ööbida kooli kaasaegses õpilaskodus. Võimalus õppetoetuseks. Vaba aega saab sisustada sportimise ja erialaringide tegevustega.
Teilt ootame
huvi ja soovi töötada meie meeskonnas, head stressitaluvust, korrektsust, puhtust ja positiivset suhtumist. Vajalik on hea füüsiline tervis ja vastupidavus. Kutse eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal. Töö võib olla periooditi pingeline.
Pärast kooli
ootavad sind tööle toitlustusettevõtted (suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte) kogu Euroopa Liidus sinu uute ideede ja heade oskustega, mida oled omandanud erialal. Kelneri ametikohalt on võimalik edasi areneda vahetusevanemaks, vanemkelneriks või teenindusjuhiks.
Lea Kask
Viimati muudeti:10.11.2023