Täna, 23. septembril, algab kutsekoolides kalanädal. See on osa Eesti toidu kuus ettevõtmistest. Sellel kolmapäeval, 25. septembril, tuleb VIKKi kokkama restorani Peppersack peakokk Madis Põld.
VIKKi tuleb koos kokaõpilastega kokkama Tallinna eliitrestorani Peppersack peakokk Madis Põld. Tooraineks on kohalik kala angerjas. Seda ikka sel põhjusel, et meil on Võrtsjärv ja Viiratsi angerjakasvatus. Toorainet ilmselgelt jätkub.
Koos peakokk Madis Põlluga valmistavad kokaeriala õpilased angerjast 100 portsjonit lõunasööki kooli õpilastele ja töötajatele. Kes soovib angerjast rooga, jälgige reklaami toidutoa teadetetahvlil!
Eesti Peakokkade Ühendus koostöös Kalanduse teabekeskusega korraldab selle ühisprojekti selleks, et teadvustada kohalikust kalast tehtava toidu erakordsust. Nii saavad kutsekoolide kokanduse eriala õpilased koos tuntud peakokaga valmistada kalaroogasid. Projektis osalemine on tasuta ning tooraine tarnib Kalanduse teabekeskus.
Projektis osalevad koolid ja kokad:
1. Kehtna KHK – 23.09 Angelica Udeküll, tuur
2. Kuressaare Ametikool- 23.09 Alar Aksalu, tuur
3. Haapsalu KHK - Allar Oeselg 24.09, angeräga
4. Ida Viru KHK Jõhvi – 24.09 Aleksandr Nikoskov, angersäga
5. Olustvere TMK - 25.09 Martin Meikas, angerjas
6. Viljandi KÕK – 25.09 Madis Põld, angerjas
7. Tartu KHK – 26.09 Urpo Reinthal, karpkala
8. Pärnu KHK - 26.09 Mart Kukk, karpkala
9.TEKO – 27.09 Taigo Lepik, forell
10. Väike Maarja ÕK – 27.09 , forell
Helen Vihtol, EPÜ Tegevjuht
Tel: + 372 533 20 555
www.chef.ee