10. septembril 2020 käisid esimese kursuse kokaõpilased ning kolmanda kursuse õpilased Gen-Horret Rand ja Taivo Suurpuu Võrtsjärve Angerjafestivalil. Kokkade Emmanuel Wille ehk Manu ja Tauno Laasiku juhendamisel valmistasid meie õpilased erinevaid angerjaroogasid.
Õpilasele Gen-Horret Rannale oli see küll esimene kord angerjafestivalil osaleda, kuid olles saanud eelmisel aastal Noorkokk 2019 võistlusel parima kalafileerija tiitli, olid tal juba olemas teadmised, oskused ning valmisolek angerjaroogade valmistamiseks. Seetõttu ootas ta sündmus suure huviga. Samas esimese kursuse õpilased olid ootamatus olukorras ning sündmust ei oodatud samaväärse elevusega. Merily Tiik oli veendunud, et ta ei puutu seda kala üldse ja kohe kindlasti ei söö. Cristjan Gregory arvas, et tuleb igav päev (peab ju kala puhastama). Kuid tegelikkus ei vastanud noorte hirmudele-ootustele.
Esialgu õpetati, kuidas tuleb angerjat puhastada. Siis sai igaüks omale kala ning võimaluse õpitut kohe katsetada. Cristjan Gregory polnud mitte kunagi varem angerjat puhastanud ning seda suurem oli tema rõõm, kui selgus, et ta sai sellega väga hästi hakkama. Töötoa järgmiseks etapiks oli marineerimine ning seejärel juba kala grillimine. Selgeks sai valmis kala parim temperatuur ehk 47 kraadi. Omatehtud rooga ei saanud siis enam maitsmata jätta. Merily Tiik kirjeldas, tema tehtu oli „kohutavalt hea ja pealt mõnusalt krõbe“. Cristjan Gregory lisas: „Ossa kui hea see tuli! Tahaks veel sellist üritust.“ Gen-Horret Rand ja Taivo Suurpuu olid sündmustes niivõrd vaimustuses, et osalesid ka järgmise päeva tegevustest. Nad läksid appi Manu toitlustustiimile, kus olid ka meie kokaõpilastele Roomet Kuhi, Jana Vaht, Grete-Liisa Aalma ning Keido Kessel.
Nüüd on põhjust oma oskusi koolis aasta aega arendada ning siis järgmisel sügisel juba targemana uuesti Võrtsjärve angerjafestivalist osa võtta. Seda enam, et sündmus on aastatega kujunemas järjest menukamaks. Sellest, kui palju oli osalejaid ning mida kõike sai näha ja teha, on võimalik lugeda Sakalastlink opens on new page.