Kokk - 1,5 a (sessioonõpe)

ESITA AVALDUSlink opens on new page

ÕppekavaKokk
Õppeliik4. taseme kutseõpe
ÕppevormMittestatsionaarne õpe
EeltingimusedPõhiharidus
Õppeaeg1,5 aastat
Vastuvõtt19.08 - 08.09.2024
Eriala lühitutvustus
Tahad hästi süüa - õpi kokaks! Kokaõppe käigus saab oskused valmistada erinevaid külmi ja sooje roogi ning jooke etteantud või ise väljamõeldud retseptide alusel ja neid serveerida. Kokk käib tooraine ja toiduga säästlikult ümber ning valmistab toitu vastavalt klientide soovidele - kokk vastutab hästi tehtud maitsva toidu eest! Kokk saab tööd toitlustust pakkuvas ettevõttes: suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte. Kokana saad valmistada head ning paremat ka oma perele!
Õppekorraldus

Mittestatsionaarne õpe toimub E-N kord kuus sessioonidena vastavalt õppetöögraafikule sh tuleb sooritada ettevõttepraktika 36 EKAP (117 tööpäeva). 

2024/2025 õppeaastal toimub õppetöö järgmistel kuupäevadel:

16.-19.september 2024

21.-24.0ktoober 2024

18.-21.november 2024

16.19.detsember 2024

20.-23.jaanuar 2025

17.-20.veebruar 2025

17.-20.märts 2025

14.-17.aprill 2025

12.-15.mai 2025

Õppesisu

  •    Toitlustusvaldkonna õpingute alused
  •    Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
  •    Toitlustamine
  •    Menüü planeerimine
  •    Praktiline töö suurköögis
  •    Menüü koostamine ja kalkulatsioon
  •    Toiduvalmistamine, nõudepesu, puhastamine ja koristamine
  •    Praktiline töö restoranis
  •    Praktika
  •    Valikõpingud
  •   Õpingute käigus saab ettevalmistuse, et sooritada kokk EKR 4. taseme kutseeksam. 
Meie pakume
Kaasaegseid õpitubasid ja mitmekülgset keskkonda sündmuste ja tähtpäevade korraldamisel. Võimalus on saada ettevalmistus oma ettevõtte loomiseks. Õppeperioodi ajal on võimalik ööbida kooli kaasaegses õpilaskodus. Vaba aega saab sisustada sportimise ja erialaringide tegevustega.
Teilt ootame
Huvi  ja soovi töötada meie meeskonnas, head stressitaluvust, korrektsust, puhtust ja positiivset suhtumist. Kasuks tuleb arenenud ilumeel ning hea värvi-, maitse- ja lõhnataju. Vajalik on hea füüsiline tervis ja vastupidavus. Kutse eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal. Töö võib olla periooditi pingeline.
Pärast kooli
Ootavad sind tööle toitlustusettevõtted (suurköök, söökla, kohvik, restoran, pubi, baar, kiirtoitlustusettevõte, catering-ettevõte) kogu Euroopa Liidus sinu uute ideede ja heade oskustega, mida oled omandanud erialal. Koka ametikohalt on võimalik edasi areneda näiteks vahetusevanemaks, peakokaks või köögi juhatajaks.
Kontakt
Avaldatud 02.03.2023. Viimati muudetud 24.09.2024.